FUNDITE CU LINTE SI SOMON

de Roda in Paste, 27 Iun 2009 | 5848 vizualizari

 

Obisnuiesc sa gatesc cu toate cele trei tipuri de linte, dar cel mai mult imi place cea maronie, se preteaza bine salatelor.

 

INGREDIENTE

  • 100g.linte maronie,
  • 1 lingura amidon alimentar,
  • 400g.paste -fundite,
  • 2 cepe rosii,
  • 2 linguri unt sau margarina pentru gatit,
  • 2 dl. smantana,(frisca de gatit)
  • 1/8l. lapte,
  • 2 linguri suc de lamaie,
  • 1 lingura "Secretul gustului",
  • 125g.somon afumat,
  • sare,
  • piper alb,
  • marar si felii de lamaie pentru ornat;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FUNDITE CU LINTE SI SOMON:

1.Lintea se pune la inmuiat timp de 30 de minute in 1/2 l. apa ,apoi se pune cu aceasi apa sa dea un clocot.Se adauga 1 lingura din Secretul gustului si se fierbe in continuare 20 de minute.Intre timp, se fierb pastele -fundite in apa sarata potrivit instructiunilor de pe pachet.

2.Cepele se curata si se toaca marunt si se calesc  in unt / margarina fierbinte.Se adauga smantana sau frisca de gatit,laptele si sucul de lamaie si se lasa sa dea 2 clocote,dupa care se pune amidonul alimentar dizolvat in putina apa rece.Se da inca un clocot si se condimenteaza cu sare si piper.

3.Se strecoara lintea;se strecoara pastele.Se repartizeza pastele pe 4 farfurii.Peste paste, pe fiecare farfurie se pune lintea,somonul taiat felii si sosul.Se orneaza cu marar verde si felii de lamaie.Un vin alb sec merge perfect cu acest preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "FUNDITE CU LINTE SI SOMON" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu nuci si gorgonzola